diumenge, 25 de juliol de 2010

25-07-2010 Arcadi Oliveres torna a l’Attac


Avui penjo els dos enllaços a una conferència extraordinària d'Arcadi Oliveres, catedràtic d'economia, realitzat per l'equip de la Caja de Pandora i Mizar en un acte organitzat per ATTAC. Porta per títol: Una nova Arquitectura Internacional per a després de la Crisi.

Quina passada de conferència de denúncia a la injustícia econòmica! Com sempre, l’Arcadi diu les coses pel seu nom però ho fa amb una pedagogia que tot és molt més fàcil d’entendre. Explica per què tenim una crisi econòmica (que no és la més important; són més importants la crisi alimentària i la crisi energètica) i dóna sis claus per sortir d'aquesta situació: financera, laboral, banca ètica, pacifista, ecològica, solidària.

Crec que tots els ciutadans hauríem de conèixer les dades que dóna: amb 50.000 milions d’euros anuals s’eliminaria la fam al món; els Estats s’han negat a aportar aquesta xifra però han donat molts més diners (54 vegades més) a la banca per fer front a la crisi “econòmica” (creada per les pròpies entitats financeres i el seu canvi de rol d’intermediaris a especuladors). Són al·lucinants, també, les xifres d’estalvi del Pla Zapatero comparades amb la despesa militar, la inversió de l’Estat a Caja Madrid al costat del que significa la reducció de les pensions... I moltes altres dades més.

Val la pena veure els vídeos sencers (subtítols en castellà)

Video completo 1ªparte aqui:
Video completo 2ªparte aqui: