divendres, 1 de febrer del 2008

01-02-2008 Fòrum Social Català

Com a continuació del Fòrum Social Mundial celebrat l’any 2007 a Nairobi (Kenia) i sota el lema “un altre món ja és possible”, els dies 25, 26 i 27 de gener s’ha reunit a l’edifici històric de la Universitat Barcelona el Fòrum Social Català (FSC), un moviment social que aplega 150 entitats les quals durant tres dies han organitzat més de 100 activitats que han comptat amb la participació de quasi 5.000 persones. La trobada ha acabat amb una marxa per les Rambles fins a la plaça Sant Jaume amb unes 2.300 persones. Però sembla que la notícia no deu ser important, perquè els mitjans de comunicació no se n’han fet cap ressò.

“Vivim immersos en un model de vida injust, impossible de mantenir i indesitjable, basat en un creixement irracional que no té en compte que els recursos del planeta són limitats...”

Així comença el manifest del FSC, que aplega persones diverses a qui els preocupa la pobresa, l’especulació, la precarietat laboral, les guerres injustes i injustificables, els paradisos fiscals, el racisme, els models energètics obsolets, la proliferació dels transgènics, la vulneració dels drets humans...

Vols saber més coses del Fòrum Social Català? Aquí tens l'enllaç al seu web